Porträtt

Porträtt i studio och ute i naturen.

Vinterporträtt tagna ute i det härliga solljuset. Här uppe vid Grövelsjön, Idre!

Kontoret flyttar till Strängnäs

Nu har flyttlasset gått till Strängnäs, men som det är i dag kan man ju jobba från nästan var som helst i världen med hemsidor.

T.ex från i Portugal, som vi var i under jul och nyår.

Några bilder från stranden söder om Lissabon.

Surfing LIsboa Dogs Lisboa

Fotografering på isen

Har på sista tiden varit så mycket som möjligt ute på isen, åkt skridskor, fotat och njutit.
Ja, och något dopp har det också blivit, kunde inte hålla mig när jag kom ut i skärgården och det var soligt och vindstilla vid iskanten. Jag kände suget att hoppa i, dels för att se vad kroppen klarar och dels för att jag gillar att vinterbada. Under kontrollerade former, med en som var beredd med kastlina och så, så var det bara att hoppa i! Iskanten var väldigt stabil så jag ville prova att ta mig upp utan isdubbar, och det visade sig vara lätt, det är ju annorlunda om isen är svag och går sönder under sig, men nu gick det bra. Jag la överkroppen på isen, tog ett rejält sparktag med benen och gled upp på isen som en säl.

En kompis till mig Fredrik Schlyter dokumenterade detta på bild.

[justified_image_grid ids=”1267,1264,1266″]

Vackra Iskristaller

När man först kunde åka på isarna var det kallt och det bildades iskristaller på isen. Jag blev nyfiken på hur de skulle se ut i närbild, så jag tog mitt bakvända 50mm objektiv som fungerar som ett macro och fotade. Så här såg iskristallerna ut i närbild, vackra va!

[justified_image_grid ids=”1234,1233,1232″]

Tyrislöt

Tyrislöt

 

Frostbiten på isen

Närbilder på iskristaller med ett omvänt 50mm objektiv och förlängningsringar, då kan det bli sådana här bilder!

[justified_image_grid]

Julmarknad med fotografering!

Vi på Gato design kommer att sätta upp en studio i en gammal lada och dekorera, julpynta för fotografering, det kommer att bli mycket trevligt. Förutom fotografering kommer det vara marknad och andra aktiviteter, läs vidare……….

Den 17 november organiserar Yxningens Camping en julmarknad på närliggande Narebo Gård. En fin gård från 1800-talet med utsikt över sjön Yxningen. Tanken att organisera en julmarknad uppstod redan i fjol då Annelie flyttade till gården. Och om man köper in mycket för julmarknaden, då kan man lika gärna öppna en julbutik. Så lördag den 3 november öppnade Annelie sin mysiga julbutik!
Nu är det bara en vecka kvar till julmarknaden som kombineras med ‘julloppis’. Loppis som bara har med jul eller vinter att göra. Bra om du vill bli av med gamla julsaker eller vill fynda fina jul- eller vinterprodukter.

Vi försöker skapa en riktig ‘Charles Dickens’-känsla och tänder mycket ljus i mörkret. Det som kommer att säljas är rätt så varierande: dörrkransar, trådslöjd, saft, sylt, honung, våfflor, glasprodukter, smycken, mössor och halsdukar och andra hemslöjdsprodukter, rökta varor och korv.
Naturligtvis kan man fika i det lilla tillfälliga caféet i jaktflygeln.
Fotograf Thomas Edman kommer att ta porträttbilder av barn eller familjer i fin juldekor. Perfekt om du vill överraska mor- eller farföräldrar, eller varför inte skämma bort dig själv. Julbutiken själv är fullproppad med julprodukter till skapligt pris.
Dessutom finns det också något att göra. Du kan träffa tomten, gå på tipspromenad, delta i lotteriet och barnen kan ta en runda på de söta ‘julshettisarna’ Sixten och Sallie.

Sammanfattat:
Vad: Julmarknad, julloppis och fotografering.
Var: Narebo Gård, Gusum (2 km förbi Yxningens Camping, mot Kömnevik)
När: 17 november 2012
Tid: kl 14-19

RK Teknik

RK Tekniks hemsida är en större hemsida där vi har fotat och gjort bildbehandlingar och lagt till karta samt text på två språk Svenska och Norska. Vi har också gjort flashanimeringar för reklam som RK Teknik använt på Eniro.

Besök hemsidan->>